marți, 15 ianuarie 2008

trotual vs stradal (18+)

de cand mi-am bagat masina in prapastie si sanatatea in subrezime am inceput s-o ard pe jos. nu a durat mult pana cand sa intru si eu in contact cu problemele cotidiene ale pietonilor si implicit cu nesimtirea, ignoranta si taraneala soferilor...de la obisnuita nepasare si relaxare a mea nativa am inceput incet sa cred ca as fi in stare de muuulte chestii ca sa schimb lumea si mentalitatea romanilor. adica cum frate sa blochezi trotuaru pana-n casa omului fara a lasa un juma de metru acolo de bun-simt??? pai pentru ca, nu-i asa?, pot ocoli oricand, pe cand el se confrunta cu adanci probleme practice si existentiale: practice pentru ca, daca o lipeste de zid, atunci in cazu in care vine vreun vitezoman beat poate n-o sa-i ia curu (aici oricum intervin mai multe categorii: grandomanii-au matiz si cred ca au gip, au logan si cred ca au limuzina, grabitii-las c-o lipesc ca nu mai am timp sa vad daca ma ia sau nu, femeile- pang-pum-pam-hihih-lalala-hello?is it me you're looking for??-brum-brum-gata parcarea, megalomanii- am hummer-coaie si ma urc daca e nevoie si pe doo trotuare suprapuse, patronii- am inchiriat acest imobil si implicit trotuarul din fata, cocalaru- care altii?, etc) si existentiale- ca doar nu si-au cumparat range rover ca sa-l tina acas chiar dac nu sunt locuri de parcare (caz real).
m-am observat trecand energic de la nepasare la actiune, ridicand stergatoare si facand alte mici nelegiuiri ca flegme si mucioase, mesaje furioase pe mizeria de pe geamuri si ajungand la fineturi de genu intors invers stergatoru din fata locului de langa sofer asa incat sa faca mai mult efort iesind din masina dupa ce a observat ca-i zgaria varful parbrizul, sau cel putin asta a fost scenariul meu 'diabolic', caci, cum am spus mai sus, nu-mi permit sa ma pun prea mult in pericol ca sa ma urc direct pe capota, si iarasi la pasivitate observand ca ma enerva si pe mine actiunea la fel de mult ca probabil pe sofer, dar evident din motive diferite.
concluzie: reactia sociala te mananca inainte sa schimbi tu ceva. solutie: ori iti faci o bula microunivers ori te muti la tara ori mori tanar de stres. cand solidaritatea sociala e egala cu zero, lupta e sisifica - SA MA PIS PE GENERATIILE MAI BATRANE CARE DOAR SE VAITA CA AU TRAIT IN COMUNISM SI NU MAI INCEARCA SA SCHIMBE NIMIC, LASANDU-NE PE CAP ATAT GENERATIILE VIITOARE CAT SI CELE BATRANE, INCAPATANATE IN CONFORTUL LOR SOCIALIST, IMBUIBATE DE COSTITA LA OFERTA SI BERE LA PET. DA-I PAINE SI CIRC SI LASA-L SA CREADA C-A FACUT O REVOLUTIE HEHE RETETA FERICIRII SI A CUMINTENIEI....
edit: m-am gandit mai mult la ultima chestiune si...am ajuns la concluzia ca, daca cei nascuti "liberi" sufera de pasivitate si nesimtire, cei mai batrani chiar au o scuza.

3 comentarii:

herr popescu spunea...

Eu zic s-o pui d-un fight club. E mai sanatos decat traficul rutier din Romanaia. Cat despre nesimtirea si ignoranta ancestrala a romanilor, asta e secretul El Dorado-uli autohton, de devin aia cu mucioase si tupeu moguli. Eu zic sa evadezi din fata buldozerului, daca nu te apuci de fight club-ul ala, ca e belea. Numai bine, Bogdan

Paul Slayer Grigoriu spunea...

Pai frate, generatiile alea nu mai trebuie sa schimbe nimic. Daca noi nu facem nimic, ce asteptam de la ei? A nu te stresa cred ca e primul pas, de fapt in general nu prea cred in stres la varsta noastra, mi se pare un moft. Apoi - check yourself. Totul ok? Pentru ca atunci cand va fi, o multime de lucruri se vor schimba in jurul tau.

Anonim spunea...

Eu stau s ama intreb daca ti-a fost afectat si creierul?